Löydä lähin palvelupiste Palvelukartalta

Palvelukartalta voit löytää lähimmän digineuvontaa tarjoavan toimipisteen (kts. kuva yllä; mobiililaitteissa löydät kartan tästä linkistä).

  1. Vedä hiirellä karttaa sinua lähinnä olevan toimipisteen löytämiseksi.

  2.  Toimipisteen nimi tulee näkyviin, kun pysäytät hiiren kohdistimen paikkaa ilmaisevan merkin (väripallo) päälle.   +  ja painikkeilla voit lähentää tai etäännyttää karttanäkymää.

  3. Klikkaa toimipisteen merkkiä hiirellä. Näin uuteen välilehteen avautuu palvelukartan näkymä ja toimipisteen tarkat yhteystiedot.

 Soittamalla tiedoissa näkyvään numeroon saa tarkat tiedot toimipisteen palveluajoista.


Kuvat: Helsingin kaupungin aineistopankki

etusivu_versio1.jpg

Digineuvonnan järjestäjät Helsingissä

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala,
Helsingin kaupunginkirjasto

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa monipuolista digineuvontaa. Kirjastoissa järjestään erilaisia kursseja esimerkiksi internetin, sähköpostin, sosiaalisen median ja laitteiden käytössä. Kirjastoista voi saada myös yksilöopastusta esimerkiksi kirjaston sähköisistä aineistoista sekä kirjallisuuden ja musiikin sisällöistä. Tämän lisäksi yksilöopastuksissa paneudutaan asiakkaiden kysymyksiin erilaisista laitteista ja ohjelmista.


Kirjaston omien työntekijöiden lisäksi digineuvontaa antavat kirjastoissa vapaaehtoiset vertaisopastajat sekä oppilaitosyhteistyönä opiskelijat eli ns. digitalkkarit. Digitalkkareiden ja vertaisopastajien (Enter ry, Helsingin työväenopisto) palveluajat löytyvät pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet-sivustolta.

Tietoa kirjastojen opastuksista
Kirjastojen opastuskalenteri


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, 
Helsingin työväenopisto

Helsingin työväenopiston (suomenkielinen) päivystävää digineuvontaa on saatavilla erityisesti oppimiskeskus Ainossa sekä opiston viidessä mikrotuvassa näiden aukioloaikoina. Opistotalon Aino - avoin oppimiskeskus on arkipäivisin auki 6 tuntia, muissa toimipisteissä neuvontaa on 2-4 tuntia viikossa.

Helsingin työväenopisto järjestää lyhyitä ja pitkiä tietotekniikkakursseja ja infotilaisuuksia sekä it-opastusta kahdeksassa työväenopiston toimipaikassa eri puolilla Helsinkiä.

Suomenkielisen työväenopiston kaikki toimipisteet, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät opiston verkkosivulta.


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, 
Helsingfors Arbis

Arbis, Helsingin kaupungin ruotsinkielinen työväenopisto, tarjoaa digineuvontaa ruotsinkielellä tietokoneiden, kannettavien, tablettien, digikameroiden sekä ohjelmistojen käytössä.

Lisätietoja ja ajanvaraukset: Jan Amnell, sähköposti  jan.amnell@arbis.hel.fi, puh 040 509 6834.  Kurssien tiedot löytyvät Ilmonetistä.


Sosiaali- ja terveystoimiala,
Perhe- ja sosiaalipalvelut

Sosiaali- ja terveystoimialan digineuvontaa toteutetaan pääasiassa kaupungin asukastiloissa (Asukastalot, Lähiöasemat) ja monipuolisissa palvelukeskuksissa

Palvelukeskusten palvelut ja toiminta on tarkoitettu eläkeläisille ja työttömille. Useimmista palvelukeskuksista voi varata ajan digineuvontaan joko puhelimitse tai paikanpäältä.

Digineuvojia tavoittaa Kontulatalon Kontupisteestä ma-pe 8-16, puh. 050 527 2591 (kielet: suomi, ruotsi, englanti). Omiin kannettaviin tietokoneisiin ja sähköisen asioinnin ongelmiin voi hakea tukea ilman ajanvarausta.


Lasipalatsin Mediakeskus Oy

Helsingin kaupunkikonsernin tytäryhtiö Lasipalatsin Mediakeskus Oy koordinoi kaupunkitasoista digiosaamisen vahvistamista ja kehitystä. 

Kokopäiväisinä digineuvontatyöhön on kohdistettu  2-3 digineuvojaa, jotka työskentelevät kaupungin Sosiaali- ja terveystoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut palvelukokonaisuudessa (Asukastalot). Digineuvojat toimivat mm. neuvontaklinikoilla, palautekahviloissa sekä kokeiluissa. Hankkeissa ja kokeilujen piloteissa työskentelee tuntityöntekijöitä ja korkeakouluharjoittelijoita.


ENTER ry 

Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry tarjoaa maksutonta opastusta tietotekniikan käyttöön. Opastusta on mm. monissa kirjastoissa sekä palvelukeskuksissa ympäri Helsinkiä. Opastajina toimivat vapaaehtoiset vertaisohjaajat eli opastajat ovat itsekin senioreita.  ENTER ry tarjoaa myös mm. luentoja ja tietoiskuja tietotekniikkaan liittyen. Tarkat tiedot ajoista ja paikoista löytyvät yhdistyksen verkkosivulta.


ENTER ry järjestää tietotekniikkaluentoja ikäihmisille

Tapahtumakalenterin tilaisuuksista suurin osa on avoimia kaikille.  Tietoiskutilaisuuksien lisäksi Enter ry järjestää säännöllisesti tietokoneen, tablettien ja kännykänkäytön henkilökohtaista vertaisopastusta eri paikoissa.

enter_logo.jpg