Digineuvontaa voi saada helposti ja luotettavasti kaikkialla kaupungissa

Kirjastot, asukastalot, vanhusten palvelukeskukset, nuorisotalot ja työväenopistot tarjoavat digineuvontaa kaupunkilaisille. Digineuvojan voi tavata ajanvarauksella tai ilman.

Kirjastot
Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa monipuolista digineuvontaa eri puolilla Helsinkiä. Yksilöopastusta tarjotaan myös kirjaston sähköisistä aineistoista sekä kirjallisuuden ja musiikin sisällöistä. Henkilökohtaisen avun lisäksi kirjastoissa järjestään kursseja esimerkiksi internetin, sähköpostin, sosiaalisen median ja laitteiden käytöstä.

Kirjastojen opastuskalenteri
Lisätietoa kirjastojen opastuksista

Helsingin työväenopisto
Helsingin suomenkielisen työväenopiston päivystävää digineuvontaa on saatavilla opiston viidessä mikrotuvassa näiden aukioloaikoina. Työväenopisto järjestää tietotekniikkakursseja, infotilaisuuksia ja tietoteknistä opastusta kahdeksassa työväenopiston toimipaikassa eri puolilla Helsinkiä. Suomenkielisen työväenopiston kaikki toimipisteet, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät opiston verkkosivulta.

Helsingfors Arbis
Arbis, Helsingin kaupungin ruotsinkielinen työväenopisto, tarjoaa digineuvontaa ruotsinkielellä tietokoneiden, tablettilaitteiden, digikameroiden ja ohjelmistojen käytössä.

Lisätietoja ja ajanvaraukset: Jan Amnell, sähköposti jan.amnell (at) arbis.hel.fi, puh 040 509 6834. Kurssien tiedot löytyvät Ilmonetistä.

Asukastalot ja palvelukeskukset
Sosiaali- ja terveystoimialan digineuvontaa toteutetaan pääasiassa kaupungin asukastiloissa Asukastaloissa ja Lähiöasemilla sekä monipuolisissa palvelukeskuksissa.

Palvelukeskusten palvelut ja toiminta on tarkoitettu eläkeläisille ja työttömille. Useimmista palvelukeskuksista voi varata ajan digineuvontaan joko puhelimitse tai paikanpäältä.

Kaikki neuvontapaikat voi löytää Palvelukartta-palvelusta.

Palvelukartta

Digineuvontaa tarjoavat toimipisteet ja niiden yhteys- ja esteettömyystiedot löytyvät palvelukartalta.