Vastuullista ja luotettavaa digineuvontaa kaupungin toimipaikoissa

Digineuvojina Helsingissä toimii kaupungin työntekijöitä, vapaaehtoisia ja vertaisopastajia sekä opiskelijoita. Osa kaupungin työntekijöistä tarjoaa digineuvontaa oman työnsä ohella, toiset työskentelevät digineuvojina kokopäiväisesti.

Digineuvojan tavoitat yleensä lähimmästä kirjastosta tai asukastalosta. Toimipaikkoja voi etsiä myös kaupungin palvelukartalta tai soittamalla Helsinki-Infoon.

Toimivan digineuvonnan perusta

Nopean digitalisaatiokehityksen vuoksi digineuvojilta edellytetään monipuolista osaamista. Helsingin kaupunki kehittää digineuvojien ammattitaitoa, jotta kaupunkilaisille voidaan tarjota laadukasta apua arjen digipulmiin. Digineuvojille järjestetään säännöllistä koulutusta ja verkosto, jonka kautta on mahdollisuus tavata muita digineuvojia.

Ohjaus ja kehitystyö

Helsingin kaupungin digineuvonnan yhteisviestinnän ja digineuvojien verkostoa koordinoi Helsingin kaupunkikonserniin kuuluva Kaapelitehtaalla toimiva Kaapelin Mediakeskus Oy (entinen Lasipalatsin Mediakeskus Oy). Kaupunkilaisten digiosaamisen vahvistamiseksi tehtävää työtä ohjaa kaupunginkansliasta johdettu Digiosaamisen vahvistamisen projektiryhmä. Projektiryhmässä on mukana jäseniä kaikilta digineuvontaa toteuttavilta toimialoilta.

Lisätietoja:

  • erityissuunnittelija Ari Tammi, puh. 09 310 25090, Helsingin kaupunki/kaupunginkanslia
  • erityisasiantuntija Jani Suonperä, puh. 044 557 7484, Kaapelin Mediakeskus Oy
  • projektipäällikkö Kimmo Lehtonen, puh. 050 560 2570, Kaapelin Mediakeskus Oy

Katso Helsinki-kanavalta Helsingin kaupunginkanslian erityissuunnittelija Ari Tammen puheenvuoro Helsingin digineuvonnasta Digituen järjestäjien verkostotapaamisessa 3.10.2018.

Digineuvonnan intranet
Helsingin kaupungin tiloissa digineuvojina työskenteleville kaupungin työntekijöille, vapaaehtoisille ja vertaisopastajille on käytössä intranet sisäiseen viestintään ja tiedon jakamiseen. Jos olet kaupungin työntekijä ja tehtäviisi kuuluu myös digituen tarjoaminen kaupunkilaisille, olet tervetullut pitämään yhteyttä tiimiisi paikasta riippumatta.

Selaimen ohella intranettiä voi käyttää mobiiliaplikaatiolla. Voit seurata ryhmien keskusteluja, ajankohtaisia ilmoituksia sekä työskennellä ryhmissä. Erillisellä chat-sovelluksella voit viestiä turvallisesti muiden digineuvojien kanssa lähettämällä viestejä tai soittamalla ääni- ja videopuheluja.

Kutsun ja tunnukset saat Kaapelin Mediakeskuksesta ( puh. 044 557 7484).


Vertaisopastajaksi Helsinkiin

Uudellamaalla toimiva seniorien yhdistys ENTER ry kutsuu toimintaansa mukaan uusia vertaisopastajia. Perustaidot ja innostunut mieli riittävät. Lisätietoja saa yhdistyksen verkkosivulta.